Bent u op zoek naar een elektricien uit Borsbeek? Voor alle elektriciteitswerken bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Vul uw gegevens in en ontvang meerdere offertes van elektriciens uit uw streek. Niet elke elektricien hanteert hetzelfde tarief en daarom is het verstandig om, voordat u de elektriciteitswerken laat uitvoeren, goed onderzoek te doen naar de verschillende prijzen. U wilt natuurlijk niet teveel betalen. Via onze offerteservice kan u geheel kosteloos en vrijblijvend meerdere elektriekers vergelijken.

Elektriciteit is een wonderbaarlijke ontdekking. Het is namelijk een natuurlijke energiebron die enorm veel toegepast wordt. En dit voor allerlei doeleinden. Het is ook een zeer populaire en interessante richting op school. Zo studeren er in Borsbeek jaarlijks veel gediplomeerde elektriciens af. Bij verbouwen en vooral nieuwbouw komt het leggen van elektriciteit voor. Elektriciteitswerken is een specialiteit. Daarom wordt het aangeraden om beroep te doen op een geschoolde elektrieker. Hij kent als geen ander de gevaren die deze vorm van energiegebruik toch wel mee brengt. Doe beroep op hem!

elektricien Borsbeek

Bespaar op de kosten van elektriciteitswerken in heel België!

Vraag met 1 offerteaanvraag gratis en geheel vrijblijvend meerdere prijsoffertes aan van elektriciens werkzaam in uw streek. Vergelijk de prijzen en kies het aanbod dat het beste bij u past!

Overzicht van de informatie op deze pagina:

Elektriciteit leggen

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw zal uw elektricien in Borsbeek bij het begin van de elektriciteitswerken beginnen met plannen op te maken. Dit is een zeer belangrijke stap. Bij renovatie wordt er een bedradingsschema getekend alsook een plan waar de stroompunten liggen. De bedrading van uw elektrische installatie is immers gebonden aan strenge wetgeving. Door deze regeltjes te volgen zal uw elektrieker er voor kunnen zorgen dat – wanneer u een gaatje boort in uw muur – u niet door de bedrading heen boort. Bij nieuwbouw wordt het elektrische bedradingsplan en het stroompuntenplan samen met u opgemaakt. Per slot van rekening bepaalt u waar u lichtpunten, stopcontacten enzovoort wenst te hebben.

Kosten van een elektricien

Een elektrische installatie laten vernieuwen of laten plaatsen bij nieuwbouw in Borsbeek heeft uiteraard zijn kostprijs. Deze kostprijs is afhankelijk van de omvang van de uit te voeren elektriciteitswerken. Het hangt immers allemaal af van de grootte van uw woning, het aantal plaatsen dat voorzien moet worden van elektriciteit, enz… Misschien wenst u nog extra opties (domotica, tuinverlichting, …)? Het is ook best mogelijk dat een elektrieker een uurloon rekent. Voor een ervaren elektricien zal u dat al vlug ca. €40,- à €50,- per uur kosten. Wordt er projectmatig gewerkt dan zijn de richtprijzen als volgt:

elektriciteitswerken Borsbeek
  • Voor een volledige woning kosten de elektriciteitswerken rond de € 3.700,-. Daar zijn dan wel de meterkast, aansluiting aardlekschakelaar, stopcontacten, enz. mee bij gerekend.
  • Een woonkamer met stopcontacten, verlichting, thermostaat enz. zal u circa €565,- kosten.
  • Wanneer u uw keuken, badkamer, wasplaats in Borsbeek gevoelig gaat verzwaren dient de stroom evenredig mee naar boven te gaan. Dit kostenplaatje bedraagt doorgaans €840,-.
  • Voor een veranda ben je ook toch wel €970,- kwijt
  • Een tuinhuis voorzien van elektriciteit is dan weer goedkoper. U komt uit op ongeveer €460,-.

Hoe dan ook, welke elektriciteitswerken u wil laten uitvoeren door een ervaren elektricien, de kosten kunnen steeds verdeeld worden op zo’n 73% aan materiaal en 27% aan werkuren.

Algemene elektriciteitswerken

Wat begrijpen we nu onder algemene elektriciteitswerken in Borsbeek? Welnu, alles wat maar te maken heeft met elektriciteit! Dat gaat het uittekenen van de nodige plannen, het installeren van een werfkast, de voorbereidende werken zoals het slijpen van sleuven waar de – tegenwoordig – PVC buizen worden ingelegd, het maken van de gaten voor uw schakelaars, stopcontacten, enz. Kortom, zowat alle voorbereidende werken kunnen vervat worden in algemene elektriciteitswerken. Wat is nu echter één van de belangrijkste zaken waarop gelet moet worden bij het laten leggen van uw elektrische installatie? De aarding!! Ook dit maakt onderdeel uit van uw elektrische installatie in Borsbeek. Er volgt immers sowieso, na het beëindigen van de elektriciteitswerken een elektriciteitskeuring.

Elektrische installatie bij renovatie en nieuwbouw

Of u nu met een renovatie van uw elektrische installatie zit, of u hebt een nieuwbouw laten zetten die voorzien moet worden van elektriciteit, alles begint bij het installeren van een werfkast. Vooraf zullen gewoonlijk de plannen op tafel liggen. Vooral van toepassing bij nieuwbouw. Eén belangrijke zaak mag u niet vergeten: uw energieleverancier zorgt voor de meterkast, niet u! Daar bestaat nogal eens wat spraakverwarring over. Aan, of beter gezegd, in de meterkast mag u niet raken. De elektriciteitswerken in Borsbeek beginnen na de meterkast. En na de meterkast komt de groepenkast of zekeringenkast.
elektrische installatie Borsbeek

Groepenkast

Al naargelang de behoefte van energie, zal uw elektricien uitmaken welke groepen hij gaat aanmaken in uw zekeringenkast. Van daaruit zal de elektrieker de leidingen beginnen leggen, mooi ingeslepen in de muur zodat er later geen lelijke kabels op uw plinten of muren liggen. De randapparatuur wordt ook geplaatst. Daarmee bedoelen we de stopcontacten, de schakelaars, de lichtpunten, enz… Kortom alle “toestelletjes” worden eerst gemonteerd. De kabels worden getrokken en aangesloten op uw randapparatuur. Dan pas zal uw elektricien de aansluiting maken in de groepenkast. Deze manier van werken gaat zowel voor renovatie, vernieuwen als nieuwbouw op. En dan krijgen we – voor ieders veiligheid – de keuring!

Keuring van de installatie

Uiteraard kan uw keurder niet in de muren kijken. Hetgeen dat vooral gekeurd wordt is de groepenkast, en de manier waarop uw elektricien deze heeft gemonteerd. Nog belangrijker is de aarding. Om de veiligheid te garanderen wordt deze aarding deftig gekeurd.

aarding plaatsen Borsbeek

Wat is nu een aarding?

De aarding zorgt ervoor dat bij korstsluitingen of dergelijke de elektriciteit afgeleid wordt naar de aarde. Een goede aarding bestaat uit een aardingspin, welke in de grond wordt geslagen. Deze bestaat meestal uit koper en wordt zo’n 60 meter diep in de grond geslagen. Ook een aardingsonderbreker mag niet ontbreken. Dit is de aardingslus (deze wordt rondom het huis aangelegd, meestal bij nieuwbouw) en de aarding uit de zekeringkast. Om een aarding gemakkelijk te herkennen, bestaat deze uit een kabel in groen-gele kleur. De elektrische weerstand is lager dan 30 Ohm. Bij het keuringsverslag hoort ook het keuren van de elektrische schema’s. Eens dit allemaal goedgekeurd is, mag u gerust zijn dat uw elektrische installatie in Borsbeek klaar is voor de dienst.

Herstellingen

Het hoeft niet altijd te gaan over volledige renovatie of volledig nieuwe elektriciteit aan laten leggen. Mogelijk is er een mankement opgetreden in uw elektrische installatie. Een te zwaar toestel, of verschillende toestellen aansluiten op de stopcontacten van één enkele leiding in uw zekeringkast, kan een kortsluiting veroorzaken. Ook een lamp die plots uit zijn voegen treedt, kan zorgen dat er een gedeelte van uw elektrische installatie niet meer werkt. Veel mensen zijn geneigd om als eerste reactie naar de zekeringenkast te lopen en te kijken of er geen zekering is “doorgeslagen” of “uitgesprongen”. Het volstaat dikwijls niet om terug op het magische knopje te drukken en denken dat alles opgelost is. Neen, een stroompanne heeft een oorzaak! Blijf als leek best af van uw elektrische installatie en roep de hulp in van een geschoolde elektricien uit Borsbeek. Deze specialist zal het euvel veel vlugger ontdekken dan u. Vraag vrijblijvend offertes aan!
domotica Borsbeek

Domotica in Borsbeek

Domo betekent “huis”. Als we dat combineren met elektriciteit dan weten we het meteen: domotica heeft alles te maken met elektriciteit in en rond uw huis. Meer nog, het is een automatisering van alles wat er in normale gevallen moet reageren wanneer u een schakelaar in werking laat treden. In het begin van de domotica was de toepassing beperkt tot het aan- en uitschakelen van uw verlichting. Tegenwoordig gaat het veel en veel verder. Wist u dat u een bad kan laten vollopen, de gordijnen van uw woning, en zoveel andere dingen automatisch kan laten doen door een simpele druk op een knop? Domotica bestaat zelfs in een draadloos systeem. Dit systeem heeft weliswaar beperkingen, maar een bedraad systeem vraagt meer werk. Voor de geïnteresseerden: zeker de moeite waard om u verder te informeren!

Verlichting in en om het huis aanleggen

Verlichting in uw woning brengt … verlichting. En sfeer. Het is belangrijk om uw lichtpunten juist uit te kiezen, strategisch geplaatst, zodat zelfs de donkerste hoek van een ruimte passend verlicht wordt. Ook tuinverlichting is belangrijk. Niets gezelliger en aangenamer dan een zomeravond door te brengen in uw verlichte tuin of op uw verlicht terras. Mogelijkheden te over. Vraag raad aan uw elektrieker in Borsbeek!

Video- en parlofonie

Video en parlofonie kent een opmars. Met parlofonie kan men – na het aanbellen van een persoon – horen of u deze persoon toegang wil verlenen tot uw woning. Er wordt aangebeld, u neemt de hoorn op en kan een inschatting maken. Nog veiliger is de videofonie. Op deze manier kan u zelfs zien wie er aan de deur staat. Dit systeem geeft u een veiliger gevoel!

Vrijblijvend offertes aanvragen

De prijzen van elektriciens in Borsbeek liggen nogal uiteen. Het is daarom verstandig om een offerteaanvraag te doen en op die manier offertes te krijgen van wel 3 firma’s uit uw regio. In deze offertes vindt u de prijzen en de voorwaarden. U kan deze offertes vergelijken en op deze manier tot 40% besparen op de kostprijs. Een service die geheel vrijblijvend en gratis is!

elektrieker Borsbeek

Wilt u weten wat elektriciteitswerken u gaan kosten? Vergelijk prijzen!

Waarschijnlijk bent u een van de vele mensen die niet zoveel verstand hebben van elektriciteit. Grote en kleine elektriciteitswerken moeten uitgevoerd worden door een elektricien. De prijzen van de elektriciens uit uw streek kunnen nogal verschillen. De een werkt met een uurtarief terwijl de ander werkt op basis van de klus. Via onze offerteservice krijgt u een goed inzicht in de prijzen voordat u de werken uitbesteedt. Vergelijk prijzen en bespaar ook nog een tot 40% tov iemand die geen offertes vergelijkt!

Interessante links:

  • Benieuwd welke premies u kunt krijgen voor elektriciteitswerken? Lees hier alles over de renovatiepremie, verbeteringspremie en gemeentelijke/proviciale premies via energiesparen.be .
  • Lees in deze folder van de overheid meer over wanneer uw elektrische installatie gecontroleerd dient te worden.
  • Lees hier meer over de controle van elektrische installaties (huishoudelijk en overige installaties) en hier over de organismen die de controles mogen uitvoeren.
  • Lees meer over de keuring van uw elektrische installatie (AREI) – Bron: Vlaanderen.be